RANMAN® TOP

Ranman® Top on fungitsiid kartuli-lehemädaniku tõrjeks. Laiendatud kasutusala väikese kasvupinnaga kultuurile: avamaakurk.

Kasutamine

Lehtede pritsimine: Ranman Top on fungitsiid, mis tõrjub väga hästi Oomycetes klassi kuuluvaid seeni, eriti Phytophthora infestans’i. Ta on kaitsva iseloomuga ning teda peab kasutama enne haiguse lööbimist. Esimene pritsimine tehakse ennetavalt, kui ilmastikutingimused on haiguse teket soodustavad. Tavaliselt on selleks aeg, kui kartulipealsed hakkavad reas kokku kasvama. Pritsimise intervall 5-10 päeva vastavalt kahjustuse tugevusele.

Kulunorm: 0,5 l/ha Ranman Top
Pritsimislahuse hulk: 200-400 l/ha on piisav, et tagada preparaadi kokkupuude kartulitaimedega.
Sõltuvalt haiguse lööbimisest tuleks pritsimisi tugeva nakkuse puhul korrata iga 6 – 7 päeva tagant,
erandlikult ka 5 päeva tagant. Haiguse madala lööbimise korral tuleks pritsida iga 10 päeva tagant.
Maksimaalne pritsimiste arv: 6
Ooteaeg: 7 päeva
Ranmaniga on lubatud teha kuni 3 järjestikust pritsimist ja kokku kuni 6 pritsimist kasvuperioodi
jooksul. Vahepritsimisteks kasutada sellise toimega preparaate, mis ei mõju kui kinoonide sisemised pidurdajad.


Mugulate kaitse:
Ranman Top vähendab oluliselt kartuli-lehemädaniku poolt kahjustatud mugulate osakaalu koristamisel ja hilisemal hoidmisel.
Selektiivsus: Ranman Top on kartuli suhtes väga selektiivne. Tema kasutamine ei põhjusta kartulil mingeid kahjustusi.

Avamaa kurk:

Kasutusala: ebajahukaste tõrjeks
Kulunorm: 0,5 l/ha, maksimaalselt 3 l/ha hooaja jooksul
Vee kulunorm: 200-400 l/ha
Pritsimiskordade arv: 6 intervalliga 7-8 päeva
Ranman Top’iga on lubatud teha kuni 3 järjestikust pritsimist ja kokku kuni 6 pritsimist kasvuperioodi jooksul. Vahepritsimisteks kasutada sellise toimega preparaate, mis ei mõju kui kinoonide sisemised pidurdajad.
Pritsimise aeg: BBCH 71-89 (esimene vili peavarrel on saavutanud oma tüüpilise suuruse ja kuju kuni täisküpsuseni (kõik viljad on omandanud sordiomase värvuse).

Rohkem infot:

Urmet Hiiekivi

Tootejuht (taimekaitsevahendid ja mikroväetised)

Küsimused ja päringud: